Alle categorieën

Informatie

Plexiglas


Moment a.u.b. Message


Productbeschrijving Plexiglas

Plexiglas, ook wel bekend als acrylaat, polymethylmethacrylaat of perspex, is lichter, sterker en duurzamer dan standaard dubbel glas. Het materiaal heeft een luxe en chique uitstraling en wordt voorzien van UV-prints.

Keuze uit vijf materialen in elke gewenste vorm

Plexiglas is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen en is freesbaar in nagenoeg iedere vorm. Uw print wordt direct op het acrylaat aan de achterzijde geprint. U kunt Plexiglas met veel verschillende uitstralingen bestellen.

Ga voor helder of opaal Plexiglas

Bijna iedereen is bekend met de heldere variant van plexiglas. Dit type wordt vaak toegepast als paneel of contourgesneden vorm aan de wand. Plexiglas opaal heeft een melkwitte uitstraling en hierdoor komt licht dat erachter schijnt mooi tot z'n recht, bijvoorbeeld in lichtbakken.

Kies ook eens voor blockout folie. Bij de blockout variant krijgt de achterzijde een gespiegelde print met full color. Op de achterkant van het materiaal komt een blockout folie die het effect geeft van printen met 200% wit. Deze folie dient als extra bescherming.

Creëer de gewenste uitstraling

Bij plexiglas heeft u de keuze uit verschillende diktes. Daarnaast kunt u in veel gevallen kiezen voor een print op de voor- of achterzijde. Het materiaal en de print zijn krasgevoelig, door op de achterzijde te printen is er minder kans op beschadigingen.

Montage van Plexiglas

U kunt voor het bevestigen van uw Plexiglazen panelen kiezen voor Afstandhouders. Plaats de afstandhouders maximaal om de 80cm. Voor de heldere of opalen Plexiglas varianten kunt u ook nog gebruik maken van blinde Ophangplaatjes. Plaats ook de ophangplaatjes maximaal om de 80cm. Helaas zijn de Ophangplaten niet geschikt voor Plexiglas met blockout. Houd er bij de montage rekening mee dat Plexiglas krasgevoelig is. Plexiglas heeft een relatief hoog uitzettingscoëfficiënt. Dit betekent dat bij wisselende temperaturen het Plexiglas gaat werken. Dit kan een paar millimeter zijn per meter. Houd bij het monteren van Plexiglas hier dan ook rekening mee door uw boorgaten iets ruimer te maken. Zo heeft uw paneel meer ruimte om uit te zetten en voorkomt u dat het Plexiglas bol gaat staan.